Na vrh

Politika privatnosti

General Data Protection Regulation (GDPR) je Uredba Europskog parlamenta i Europskog Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, kojom su uvedene značajne promjene u pravilima kojima se definiraju osobni podaci i određuje način njihovog korištenja. U Republici Hrvatskoj, GDPR se primjenjuje od 25.05.2018. stupanjem na snagu Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Promo spot d.o.o. (dalje: LOONAPARK) posebnu pažnju posvećuje zaštiti vaših osobnih podataka koje nam svojevoljno ostavljate na našoj stranici, a koji mogu odvesti do identifikacije vas kao pojedinca. Zato provodimo politiku zaštite osobnih podataka kojom uređujemo način postupanja s informacijama koje LOONAPARK obrađuje, odnosno prikuplja kada posjetite naše internet stranice.

 

PRIKUPLJANJE, OBRADA I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Osobnim podacima su oni podaci koji vas identificiraju kao pojedinca (ime i prezime, adresa, e-mail, telefon). LOONAPARK prikuplja vaše osobne podatke kad nam ih učinite dostupnima (npr: ispunjavanjem kontakt forme, upitom za ponudu ili nekim drugim oblikom kontakta), čime dajete privolu za njihovo korištenje u svrhu omogućavanja kupnje proizvoda koji se prodaju na našim stranicama. Vaše ćemo osobne podatke koristiti isključivo u svrhu obavljanja poslovanja za obradu upita, dostavu općih i individualnih ponuda, obradu narudžbi, unaprjeđenje odnosa s klijentima), tehničkog upravljanja internetskom trgovinom radi poboljšanja korisničkog iskustva, analize posjećenosti stranica te slanja promotivnih materijala i newslettera. LOONAPARK prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obveza. Također pružamo informiranje o načinu korištenja prikupljenih podataka te kupcima redovito dajemo mogućnost izbora u vezi s korištenjem njihovih podataka. Za primanje newslettera nam dajete posebnu privolu.

 

PRISTUP OSOBNIM PODACIMA

Svi su podaci dostupni samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla te se strogo čuvaju. Treće osobe ni na koji način ne mogu pristupiti Vašim osobnim bez vašeg izričitog pristanka. Jamčimo da vaše podatke, poput imena i prezimena i e-mail adrese, koje ste nam svojevoljno ustupili, ne dostavljamo trećim pravnim ili fizičkim osobama bez vašeg pristanka. Svi djelatnici LOONAPARKA odgovorni su za poštivanje svih načela zaštite privatnosti. Jedini je izuzetak slučaj za potrebom uvida u osobne podatke od strane ovlaštenih službi državne vlasti RH za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. Svaku ćemo promjenu politike zaštite privatnosti objaviti uz ovu izjavu o zaštiti privatnosti na stranici koja je za to prikladna. Osobne podatke prosljeđujemo samo i isključivo poslovnim partnerima zbog realizacije dostave i isporuke vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. U slučaju kada se roba šalje dostavom putem jednog od naših poslovnih partnera, isti se za potrebe tog slučaja smatra izvršiteljem obrade. Naši poslovni partneri štite sigurnost vaših podataka odgovarajućim tehničkim i organizacijskim mjerama. Oni ne smiju koristiti navedene podatke u druge svrhe, osim onih za koje smo im ih ustupili.

 

ISPRAVAK OSOBNIH PODATAKA

Imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka slanjem elektroničke pošte na adresu info@loonapark.com.

 

PRAVA KORISNIKA

Vi sami, kao korisnik, odlučujete koje podatke o sebi želite učiniti dostupnima LOONAPARKU. Danu privolu u imate pravo povući u bilo kojem trenutku, u cijelosti ili djelomično, tako da pošaljete obavijesti na e-mail adresu info@loonapark.com. Po primitku izjave o povlačenju privole, obavijestit ćemo vas pisanim elektroničkim putem o primitku izjave, a Vaše osobne podatke, koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju, više nećemo obrađivati od datuma povlačenja privole. Obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole ostati pravno valjani.
Osim prava na povlačenje privole, imate prava i na ispravak, brisanje, ograničenje obrade i prenosivost podataka te pravo na prigovor koji se podnosi Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

NEWSLETTER

Putem Newslettera informiramo korisnike naših stranica o najnovijim proizvodima, akcijskim cijenama i slično. Podatke koje ste koristili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje novosti o proizvodima iz naše ponude. Ako se želite odjaviti s Newsletter liste i odustati od primanja vijesti vezanih uz našu ponudu i proizvode, kliknite poveznicu za odjavu s liste primatelja u Newsletteru. Ako otkažete newsletter pretplatu, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati. Obrada podataka za primitak novosti bitna je za potrebe naših poslovnih interesa. Davanjem privole za primanje newslettere i prihvaćanjem Politike privatnosti i Politike kolačića, suglasni ste s ustupanjem predmetnih podataka našim partnerima u ovoj domeni. Kada vam naš Newsletter bude dostavljen putem našeg poslovnog partnera, isti se za potrebe tog slučaja smatra izvršiteljem obrade. Naš poslovni partner štiti sigurnost vaših podataka odgovarajućim tehničkim i organizacijskim mjerama. Poslovni partner ne smije koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe.

 

POLITIKA KOLAČIĆA

(Posljednje ažuriranje: 01.06.2021)

LOONAPARK može koristiti kolačiće, piksele za praćenje i druge tehnologije za praćenje kada posjetite našu web stranicu loonapark.hr, uključujući bilo koji drugi medijski oblik, medijski kanal, mobilnu web stranicu ili mobilnu aplikaciju povezanu ili povezanu sa stranicom. Zadržavamo pravo izmjena ove politike kolačića u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Upozorit ćemo vas na sve promjene ažuriranjem datuma “Posljednje ažuriranje” ovih pravila o kolačićima. Sve izmjene ili prenamjene stupaju na snagu odmah nakon objavljivanja ažuriranih Pravila o kolačićima na web stranici, a vi se odričete prava na primanje posebne obavijesti o svakoj takvoj promjeni ili izmjeni. Pozivamo vas da povremeno pregledavate ovu politiku o kolačićima kako biste bili informirani o novostima. Smatrat će se da ste upoznati s politikom kolačića, podvrgnut ćete se promjenama u bilo kojoj revidiranoj politici kolačića vašom daljnjom upotrebom web stranice nakon datuma objavljivanja takve revidirane politike kolačića.

 

KORIŠTENJE KOLAČIĆA

“Kolačić” je set informacija koji vam dodjeljuje jedinstveni identifikator koji pohranjujemo na vaše računalo. Tada vaš preglednik koristi taj jedinstveni identifikator svaki put kada posjetite web stranicu. Kolačiće koristimo kako bismo, između ostalog, pratili usluge koje ste koristili, bilježili podatke o registraciji, bilježili vaše korisničke postavke, držali vas prijavljenim na web trgovinu, olakšavali postupke kupnje i pratili stranice koje posjećujete unutar web trgovine. Kolačići nam pomažu da shvatimo kako koristite stranicu i poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

 

VRSTE KOLAČIĆA

Kolačići za oglašavanje
Oglašivački kolačići na Vaše računalo postavljaju oglašivači i poslužitelji oglasa kako bi se prikazali oglasi koji će vas najvjerojatnije zanimati. Ovi kolačići omogućavaju oglašivačima i poslužiteljima oglasa da prikupljaju podatke o vašim posjetima web stranici, izmjenjuju oglase poslane na određeno računalo i prate koliko je često oglas pregledan i od koga. Ovi su kolačići povezani s računalom i ne prikupljaju nikakve osobne podatke o vama.

Analitički kolačići
Analitički kolačići nadgledaju kako su korisnici došli do Web stranice te kako se na njoj ponašaju. Ovi kolačići daju nam do znanja koji dijelovi stranice rade dobro i koji se mogu poboljšati.

Naši kolačići
Naši su kolačići “kolačići prve strane” i mogu biti trajni ili privremeni. To su nužni kolačići bez kojih Web stranica neće raditi ispravno ili moći pružiti određene značajke i funkcionalnosti. Neki od njih mogu se ručno onemogućiti u vašem pregledniku, ali to može utjecati na funkcionalnost web mjesta.

Kolačići za personalizaciju
Kolačići za personalizaciju koriste se za prepoznavanje korisnika koji su već posjetili web stranicu. Ove kolačiće koristimo za bilježenje vaše povijesti pregledavanja stranica koje ste posjetili te vaših postavki i postavki svaki put kada posjetite web stranicu.

Sigurnosni kolačići
Sigurnosni kolačići pomažu u prepoznavanju i sprječavanju sigurnosnih rizika. Ove kolačiće koristimo za autentifikaciju korisnika i zaštitu korisničkih podataka od neovlaštenih strana.

Kolačići za upravljanje web stranicama
Kolačići za upravljanje web stranicama koriste se za održavanje vašeg identiteta ili sesije na Web stranici. Oni sprječavaju budete neočekivano odjavljeni, a svi podaci koje unesete zadržavaju se od stranice do stranice. Ovi se kolačići ne mogu pojedinačno isključiti, ali možete onemogućiti sve kolačiće u vašem pregledniku.

Kolačići treće strane
Kolačići treće strane mogu se nalaziti na vašem računalu kada posjetite web mjesto tvrtke koja pruža određene usluge koje nudimo. Ovi kolačići omogućuju trećim stranama da prikupljaju i prate određene podatke o vama. Ovi se kolačići mogu ručno onemogućiti u vašem pregledniku.

 

KONTROLA KOLAČIĆA

Većina preglednika prema zadanim postavkama prihvaća kolačiće. Međutim, kolačiće možete ukloniti ili odbiti u postavkama preglednika. Imajte na umu da bi takva radnja mogla utjecati na dostupnost i funkcionalnost web stranice. Za više informacija o kontroli kolačića provjerite u postavkama preglednika ili uređaja kako možete kontrolirati ili odbiti kolačiće ili posjetite sljedeće poveznice:

 

SIGURNOST PODATAKA

Promo spot d.o.o. ulaže napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici obvezni su poštivati povjerljivost vaših podataka i pridržavati se općih akata. Koristimo dostupne tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi se osigurala sigurnost vaših osobnih podataka.